Kelendő Székelyföld-térkép PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. március 02. kedd, 19:31

Minőségét tekintve kiváló Székelyföld-térképet adott ki a Magyar Élettér Alapítvány. A megbízó ezúttal az SZNT volt, amely nemrég székely zászlót, valamint a Székelyföldet ábrázoló öntapadós matricákat készíttetett.

„Az SZNT célja újra használatba hozni a székely szimbólumokat, mivel ezeknek erős üzenetük van” – állítja Veress Dávid, Csíkszék Székely Nemzeti Tanácsának elnöke, aki úgy gondolja, e jelképek használata elindíthat egyfajta székely azonosságtudat- építést.

Máris nagy keletje van a Székelyföld- térképnek, a bemutató után igen sokan jelezték, ők is szeretnének egy térképet, ezért az igények függvényében folyamatosan nyomtatják azokat. Úgy tervezik, hogy hamarosan Csíkszereda minden iskolájának ajándékoznak egyet, majd a székely települések polgármesteri hivatalai és iskolái is kapnának egy-egy példányt.

„A térképre ránézve rögtön szembesülhetünk azzal, hogy mely földrajzi terület fejlődéséért kell az eddigieknél is többet tennünk” – vélekedik Veress, majd továbbmegy, amikor úgy fogalmaz, az lenne a cél, hogy a Hargita, Kovászna és Maros megyei tudat helyett a székelyföldi tudat erősödjön. Az elméleti síkon túllépve, néhány gyakorlati tudnivaló: a térképeket az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének irodájában (Mihai Eminescu utca 2/A) és városi RMDSZ-irodájában (Petőfi utca 8. szám) lehet megvásárolni hat lejért.

(honline.ro)

 
SEO by Artio