Térkép készül a Kovászna megyei medvék lakhelyéről PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. március 02. kedd, 19:04

Térképet készít Kovászna megye területén élő medvék lakhelyéről a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Ügynökség. Ennek segítségével figyelmeztető jelzéseket tudnak elhelyezni a túrázók számára.

A medvék sziklarepedésekben, barlangokban vagy földbe vájt üregekben élnek. Ez utóbbi időszakosan, általában a fiatal medvék lakhelyéül szolgál. Ezeket jelöli majd a térkép, és környékükön figyelmeztető jelzéseket helyeznek el a turisták számára.

A "medvetérkép" elkészítését tavaly kezdték el a Torja és Kálnok községek körüli erdőkben. Az idén Kommandó környékével folytatják a munkát - ott, ahol januárban egy medvetámadásban elszenvedett sérüléseibe belehalt egy 30 éves csendőr.

A szakemberek szerint az utóbbi években aggasztóan megnőtt a medvék száma Kovászna megye erdeiben. Ennek okát abban látják, hogy miközben egy anyamedve a korábbi egy-két bocs helyett hármat-négyet is világra hoz egyszerre, a vadászok évente továbbra is csak 20 medvét lőhetnek ki a sokszor a településekre is bemerészkedő állatokból.

A cikk folytatása itt olvasható!

Módosítás dátuma: 2010. március 02. kedd, 19:06
 
SEO by Artio