Virtuális térkép készült Székelyföldről PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. március 02. kedd, 19:18

A Google Maps mintájára készített egy székelyföldi interaktív térképet egy udvarhelyszéki vállalkozó. Az iránytű.ro segítségével kifejezetten Székelyföld kulturális és turisztikai látványosságaiba pillanthat bele a szörföző – kisfilmek és információk segítik a tájékozódásban és akár túraútvonalak összeállításában.

A székelyföldi szállás- és programkínálatot ezentúl nem csupán az utazási irodák polcain vagy útleírásokból ismerhetik meg az utazók. Az ivói vadasparkra, a Szent Anna-tóra, a székelyderzsi szalonnatároló vártemplomra a különféle székelyföldi látványosságokkal, szálláshelyekkel, kulturális eseményekkel együtt egy interaktív térképen is rá lehet keresni. Az iránytű.ro-val, amely egyelőre tesztjelleggel működik, január közepétől nem csupán képekben, de kisfilmek segítségével is – szó szerint – betekintést nyerhet a székelyföldi érdekességekbe és látnivalókba a virtuális látogató.

Az iránytű.ro-t a háromdimenziós képet adó virtuális földgömb, a Google Maps mintájára tervezte Fazakas Szabolcs. Az interaktív térkép történelmi székekre, régiókra bontja a három székely megyét – amelynek érdekessége, hogy téli és nyári programokra, lehetőségekre külön rá lehet keresni.

A Székelyföld népszerűsítését és marketingjének erősítését célzó interaktív térkép érdekességei és különlegességei a kisfilmek, amelyeket többnyire az ötletgazda maga készíti el. Ugyanakkor helyi stúdiók információkkal, képanyagokkal segítik a virtuális térkép feltöltését. A működtetéséhez szükséges anyagiakat pályázatokból teremtik elő, valamint az iránytűre felkerülő vendégszállások, cégek fedezik.

Az iránytű.ro helyi turisztikai szakemberekkel is együttműködik. A virtuális térkép egyelőre teszthonlapként érhető el, magyar nyelven. Ám a magyarországi turisták mellett az utóbbi időben Székelyföldön megugrott a román ajkú turisták száma, ugyanakkor egyre gyakrabban tűnnek fel amerikai, orosz, ukrán és moldáv látogatók – a virtuális térkép hamarosan román, orosz, angol, sőt, japán nyelven is böngészhető lesz.

(erdely.ma)

 
SEO by Artio